Krämpan Cup Bakgrund

Om Krämpan

Krämpan Cup instiftades våren 2003. Bengt lanserade då den strålande idén att vi fyra arbetskamrater skulle åka ner till Skåne och spela golf. Bo kunde vi göra i hans sommarstuga på Bjärehalvön. Att detta sedan har blivit en tradition och ett återkommande evenemang anade nog ingen i början. Namnet Krämpan Cup fanns inte från början. Det myntades möjligen 2006 eller 2007. Krämpan syftar på diverse skavankar som med regelbundenhet kom i dagen ju längre vi spelade.

Vår och Höst

Krämpan Cup utvecklade sig till en Vår-Krämpa och en Höst-Krämpa. Vår-Krämpan har inneburit spel såväl i april, maj som tidig juni. Höst-Krämpan har alltid spelats i september.

Principen de första åren var att bila ner till Skåne en onsdageftermiddag. Spela torsdag-söndag med hemfärd sen eftermiddag på söndag. De första åren avslutade vi alltid med spel på Torekovs GK. Det hände ett flertal gånger att vi gick 36 hål på en dag, en vana som avklingat med åren.

2008 infördes spel även på onsdagar vilket innebar avfärd tidigt på onsdagsmorgonen och spel på någon bana på nervägen till Skåne. Vi började också på söndagarna att spela någon bana på uppvägen.

Krämpan goes abroad

Höst-Krämpan har fem gånger spelats utomlands. Alla gånger hittills till golfens vagga, dvs Storbrittanien och Irland. 2010 och 2017 i Skottland, 2011 och 2016 på Irland, 2012 i Wales och 2013 i England. Vi planerar att fortsätta så 2018 års Höst-Krämpa har återigen Skottland i blickfånget.

PP - Planerings Pilsner

Det finns en del andra begrepp som är intimt förknippade med Krämpan Cup. Planeringspilsner, en s. k. PP är ett begrepp. En PP innebär träff på en pub i Stockholm för att diskutera den kommande Krämpan. Det kan krävas ett antal pre-PP för hitta rätt med den slutgiltiga planeringspilsnern.

Krämpan Dinner

Krämpan Dinner är ett annat årligt begrepp. Då träffas vi med respektive över en bit mat för trevligt umgänge och livligt fabulerande. Stafettpinnan vandrar mellan Bengt och Leif. Vi har hållit på med detta åtminstone sedan 2009.

Krämpan Resebyrå

Krämpan Resebyrå består av herrar Bengt och Danne. Då dessa inte med nödvändighet har behov av ett 9-5 jobb så kan de istället lägga tid på att planera våra Krämpor, inhemska såväl som utländska. Vilket de gör med bravur - Jimmy och Leffe kan fullständigt slappna av! Detta trots att även Leffe numera har gett upp arbetslivet.

Rammsjö Kro

Till sist några ord om mathållningen. De första årens resor byggde framförallt på hämtmat och kallskuret. Nu lagas gourmetmat med speciellt utvalda viner till - ett markant lyft. Det hela underlättas av den magnifika ansikslyftningen av köksavdelningen i Bengts stuga, som numer kallas Rammsjö Kro. Enda baksidan är att kökshandräckningens arbete väsentligen har underlättats.

En tradition har dock varit sig lik genom åren och det är kolhydratladdningen inför nästa dags runda. Varje kvällspass inleds med en smula godsaker, några chips och nötter och en munfull öl. Denna speciella kost har genom åren visat sig ge oanade effekter på både välbefinnande och nästa dags spel.